Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na sastanku BEREC-ove radne skupine zadužene za izradu komunikacijske strategije

VIJEST

Teme sastanka bile su osvrt na plenarnu sjednicu BEREC-a i konferencija za novinare koja je održana u Briselu u srijedu, 14. ožujka.
 
ZAGREB, 16. ožujka  2018. – U Briselu je u četvrtak, 15. ožujka, održan sastanak tima stručnjaka koji su unutar Ad hoc Communication grupe europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) zaduženi za izradu  komunikacijske strategije BEREC-a za 2018.
 
Teme sastanka bile su osvrt na plenarnu sjednicu BEREC-a i konferencija za novinare koja je održana u Briselu u srijedu, 14. ožujka. Također, razgovaralo se i o promotivnom videu BEREC-a kojeg je izradila upravo ova grupa, a koji se može vidjeti na poveznici. U fokusu rada ove će godine biti komunikacijski projekti vezani uz 5G tehnologiju kao i organiziranje 6. Foruma dionika tržišta.
 
Na sastanku su sudjelovali predstavnici BEREC-a te predstavnici regulatornih tijela Belgije, Francuske, Hrvatske, Irske, Italije, Portugala, Rumunjske, Slovenije i Španjolske. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku je predstavljao stručnjak za analizu tržišta Jurica Bradvić,  bacc. oec.  

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.