Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na sastanku Future Internet Foruma (FIF)

VIJEST

Sastanak Future Internet Foruma održan je u Briselu, a Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljao je ravnatelj mr. sc. Mario Weber.

 
ZAGREB, 28. travnja 2017. - U sklopu ˝Obzora 2020˝ (Horizon 2020), programa Europske unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020., u Briselu se u četvrtak, 27. travnja, održao sastanak Future Internet Foruma (FIF).  Future Internet Forum čine predstavnici 28 država članica i 11 država u pristupnim pregovorima,  koji na nacionalnoj razini predstavljaju inicijative budućeg interneta. Forum se sastaje dva puta godišnje kako bi članovi međusobno podijeli znanje, iskustva i najbolje prakse, te identificirali ključne skupine, aktivnosti i institucije. Osim toga, na sastancima se pokušavaju osmisliti zajednički pristupi pojedinim temama te utvrditi komplementarnost između različitih okvira. Od grupe se očekuje da kroz preporuke i izvješća ponudi informacije o relevantnim ciljevima i znanstvenim, tehnološkim i inovacijskim programima, aktivnostima i prioritetima.
 
Sastanak je otvorio g. Pearse O'Donohue, ravnatelj Uprave za buduće mreže Direkcije DG CONNECT u Europskoj komisiji (EK), a tema sastanka je bila inicijativa EK o „Internetu sljedeće generacije“ (Next Generation Internet – NGI). Na sastanku je Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljao ravnatelj mr. sc. Mario Weber.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.