Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na stručnoj radionici mreže BCO-a

VIJEST

U Briselu se održava radionica u organizaciji BCO-SF (Broadband Competence Offices Support Facility) na kojoj se stječu znanja i razmjenjuju iskustva u svezi postupka dodjele državnih potpora u području gradnje brzih elektroničkih komunikacijskih mreža.


ZAGREB, 25. travnja 2018. - U Briselu se 24. i 25. travnja održava stručna radionica mreže BCO-a  (Broadband Competence Offices). Radionica je namijenjena stjecanju i razmjeni znanja vezano za postupke dodjele državnih potpora u području gradnje brzih elektroničkih komunikacijskih mreža. Teme koje će ovaj put biti obrađene su pregled usluga u ruralnim područjima, prikaz očekivanja korisnika ruralnih područja vezano za dostupnost širokopojasnih usluga, utjecaj dostupnosti širokopojasnih usluga i IT inovacija na ekonomski rast u ruralnim područjima.Tijekom radionice također će se dati prikaz trenutne razine podrške koju mreža BCO pruža svojim članovima te mogućnosti podizanja te razine kroz stručne obuke i tehničku pomoć.
 
Kao predstavnice Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), odnosno hrvatskog BCO-a, na sastanku sudjeluju stručnjakinje za projekte sufinancirane iz fondova EU Tihana Cerovac, dipl. oec., i Josipa Đerek, dipl. iur.

                                                                                            # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.