Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM-ovi stručnjaci u Bukureštu na sastanku radne skupine zadužene za područje numeriranja i mreža (WG NaN)

VIJEST

Radna skupina se bavi izradom pravila za adresiranje i numeriranje te savjetovanjem i izradom preporuka u svezi regulatornih tehničkih pitanja za promicanje i podršku inovacija i konkurentnosti u području elektroničkih komunikacija.

 
ZAGREB, 22. studenoga 2017. – U Bukureštu, Rumunjska, se u organizaciji rumunjskog nacionalnog regulatornog tijela ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii) održava trodnevni sastanak radne skupine zadužene za područje numeriranja i mreža (WG NaN). Ova se radna skupina, unutar Europske konferencije poštanskih i telekomunikacijskih uprava (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations - CEPT), bavi izradom pravila za adresiranje i numeriranje te savjetovanjem i izradom odluka i preporuka glede regulatornih tehničkih pitanja za promicanje i podršku inovacija i konkurentnosti u području elektroničkih komunikacija. Najvažnije teme sastanka odnose se na konačno usvajanje odluke o prefiksima i kratkim kodovima nacionalnih planova numeriranja i preporuke o numeriranju za potrebe ePoziva, kao i pokretanje javne konzultacije za izvještaj o numeriranju za OTT (Over-The-Top) usluge, za izvještaj o regulatornoj analizi za pružanje OTA-e (Over-The-Air) te za izvještaj o ulozi E.164 brojeva u slučaju međunarodne prevare.
 
Na sastanku sudjeluje 41 predstavnik 27 regulatornih tijela europskih zemalja, renomirani stručnjaci iz područja elektroničkih komunikacija, predstavnik Europskog ureda za radiokomunikacije (ECO) i tehnički suradnik iz ETSI-a, a Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljaju Velimir Švedek, dipl. ing. el. i Robert Vulas, mag. ing. univ. spec. elect. comm.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.