Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM-ovi stručnjaci za učenike OŠ Visoka u Splitu održali radionicu o sigurnosti na internetu i prevenciji cyberbullyinga

VIJEST

Ovo je prva edukativna radionica u Splitu, a OŠ Visoka odabrana je kao škola u susjedstvu, budući HAKOM  odnedavno svoju podružnicu ima u neposrednoj blizini. Osim za 45 učenika OŠ Visoka, jednaku radionicu HAKOM-ovi stručnjaci ovog petka održat će i za učenike OŠ Žrnovnica.


ZAGREB, 20. travnja 2018. - U sklopu projekta zaštite djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija, stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), održali su u četvrtak, 19. travnja, edukativnu radionicu za djecu, učenike petih razreda OŠ Visoka u Splitu.

Riječ je o projektu koji se sustavno provodi od 2016., a do sada su istim bile obuhvaćene osnovne škole grada Zagreba i Zagrebačke županije. Projekt je usmjeren na učenike petih razreda i njihove roditelje. Cilj projekta je pružiti dostatne informacije djeci o sigurnosti, a roditeljima o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih. Na edukativnim radionicama, koje se provode u osnovnim školama, za učenike i njihove roditelje, HAKOM-ovi stručnjaci govore o sigurnosti na internetu, ali i o pravilima odgovornog i lijepog ponašanja i prevenciji cyberbullyinga. Ovo je prva takva edukativna radionica u Splitu, a OŠ Visoka odabrana je kao škola u susjedstvu, budući HAKOM odnedavno svoju podružnicu ima u neposrednoj blizini. Osim za 45 učenika OŠ Visoka i njihovih roditelja, jednaku radionicu HAKOM-ovi stručnjaci već u petak održat će i za učenike OŠ Žrnovnica. Edukaciju provode Gordana Kulišić, viši stručnjak za zaštitu korisnika i Roland Lipošinović, viši stručnjak za informacijske tehnologije.  

Ovom prigodom predstavljena je i HAKOM-ova brošura pod naslovom „Kako zaštititi dijete u svijetu Interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona“, koja je razdijeljena djeci i mladima diljem Hrvatske. Brošura sadrži praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinu ponašanja i odgovornoj uporabi društvenih mreža, a ista je dio HAKOM-ovog programa informiranja djece i roditelja koji se provodi suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.