Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

HAKOM pustio u rad nadograđenu aplikaciju e-Dozvole

Osim podnošenja novih zahtjeva, moguće je i produljenje, izmjena i/ili poništenje dozvola/odobrenja te istovremeno podnošenje više zahtjeva, čime se skraćuje vrijeme i olakšava postupak ishođenja više dozvola.

ZAGREB, 11. kolovoza 2023. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pustila je u rad nadograđenu aplikaciju e-Dozvole.

Osim već postojećih funkcionalnosti (e-Mikrovalna, e-Plovila i e-Radiodifuzija), sada je omogućeno i podnošenje zahtjeva za sve ostale vrste dozvola za uporabu RF spektra (e-Nepokretna, e-Pokretna, e-Satelitska, e-Zrakoplovna, e-Amaterska) te odobrenja (e-Odobrenje za mikrovalnu vezu, e-Odobrenje za nepokretnu, te e-Odobrenje za pokretnu).

Funkcionalnosti nadograđene aplikacije e-Dozvole korisnicima će olakšati podnošenje zahtjeva te ubrzati proces izdavanja dozvola i odobrenja za uporabu RF spektra.

Putem aplikacije e-Dozvole omogućeno je ne samo podnošenje zahtjeva za izdavanje novih dozvola i odobrenja, već i njihovo produljenje, izmjena i/ili poništenje.

Osim podnošenja pojedinačnih zahtjeva za dozvole i odobrenja omogućeno je i grupno podnošenje zahtjeva odnosno istovremeno podnošenje više zahtjeva, čime se skraćuje vrijeme i olakšava postupak ishođenja više dozvola odnosno odobrenja.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.