Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM u Briselu na sastanku na temu analize stanja razvijenosti digitalnog društva u Republici Hrvatskoj

VIJEST

Na sastanku, koji je organiziran na inicijativu Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, poseban naglasak stavljen je na DESI indeks i konkretne mjere koje su nužne da se RH razvije na svim područjima na kojima se određuje na DESI ljestvici.


ZAGREB, 15. studenoga 2017. – U organizaciji Europske komisije (EK), na inicijativu Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, u Briselu je u utorak, 14. studenoga, organiziran sastanak na temu analize stanja razvijenosti digitalnog društva u Republici Hrvatskoj. Osim predstavnika EK na sastanku su sudjelovali predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva te Stalnog predstavništva RH pri Europskoj uniji u Briselu.

Na sastanku je poseban naglasak stavljen na DESI indeks i konkretne mjere koje su nužne da se Republika Hrvatska razvije na svim područjima na kojima se određuje na DESI ljestvici. HAKOM je na sastanku predstavljala Ana Mijalić, dipl. oec., viši stručnjak za pregled tržišta.

Indeks gospodarske i društvene digitalizacije (Digital Economy and Society Indeks, DESI) je složeni pokazatelj gospodarske i društvene digitalizacije koji je razvila EK u svrhu ocjenjivanja razvoja država članica u smjeru digitalizacije gospodarstva i društva u cjelini.
 
                                                                                            # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.