Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM u Bukureštu na 46. sastanku Odbora za elektroničke komunikacije (ECC)

VIJEST

Na sastanku Odbora za elektroničke komunikacije (ECC) raspravljat će se, između ostaloga, o radiofrekvencijskom spektru za 5G tehnologije, uporabi L pojasa (1.5 GHZ) za mreže pokretnih komunikacija, IoT na 900 i 1800 MHz te suradnji s Europskom komisijom i drugim međunarodnim organizacijama.
 
ZAGREB, 14. studenoga 2017. – U Bukureštu, Rumunjska, je u utorak, 14. studenoga, započeo 46. sastanak Odbora za elektroničke komunikacije (Electronic Communications Committee - ECC). ECC je organizacija koja se bavi politikom elektroničkih komunikacija u europskom kontekstu, uzimajući u obzir europsko i međunarodno zakonodavstvo. Na sastanku, koji se održava do 17. studenoga, raspravljat će se o radiofrekvencijskom spektru za 5G tehnologije, uporabi L pojasa (1.5 GHZ) za mreže pokretnih komunikacija, IoT na 900 i 1800 MHz, inteligentnim transportnim sustavima (ITS)  te suradnji s Europskom komisijom i drugim međunarodnim organizacijama.

Na sastanku sudjeluju predstavnici regulatornih tijela, međunarodnih institucija i telekomunikacijske industrije. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku predstavlja rukovoditeljica Odjela radiokomunikacija, mr. sc. Ivančica Sakal. 
 
                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.