Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

HAKOM u Vukovaru i Vinkovcima održao edukativne radionice o zaštiti djece na internetu

Za učenike osnovnih škola održana su zanimljiva i korisna predavanja na temu "Zaštita djece u svijetu interneta i pokretnih telefona"

ZAGREB, 30. ožujka 2023. - U suradnji s Centrom za zaštitu potrošača Vukovarsko-srijemske županije "Glas potrošača" HAKOM je u sklopu svojih redovnih aktivnosti zaštite korisnika, koje uključuju i zaštitu djece i mladih kao najosjetljivijih skupina korisnika elektroničkih komunikacija, ovog tjedna održao niz edukativnih radionica za učenike osnovnoškolske dobi. Za učenike četvrtih i petih razreda održana su zanimljiva predavanja na temu "Zaštita djece u svijetu interneta i pokretnih telefona", a HAKOM-ovi stručnjaci gostovali su u četiri slavonske osnovne škole i to u OŠ Antuna Bauera i OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru te u OŠ Bartola Kašića i OŠ Vladimira Nazora u Vinkovcima.

Program edukacije učenika i roditelja o sigurnosti djece na internetu HAKOM provodi od 2016. Program je pokrenut s ciljem edukacije osnovnoškolaca i njihovih roditelja o odgovornom ponašanju prilikom korištenja mrežnih tehnologija, prvenstveno interneta, a provodi se na nekoliko razina. Tako svake godine svi učenici petih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj dobivaju posebnu brošuru o sigurnosti na internetu, pravilima ponašanja, prevenciji cyberbullyinga, kao i korisne savjete o trenutno popularnim društvenim mrežama, čije je uporaba raširena među djecom. Također, u sklopu ovog projekta održavaju se i edukativne radionice za roditelje. Tijekom radionica HAKOM-ovi stručnjaci roditeljima predstavljaju informacije o odgovornom ponašanju prilikom uporabe mrežnih tehnologija u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.