Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Imenovano novo Vijeće HAKOM-a

Peteročlano Vijeće Sabor je, na prijedlog Vlade RH, imenovao na razdoblje od pet godina.

ZAGREB, 28. travnja 2023. - Nakon provedene rasprave, novo Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) potvrđeno je većinom glasova zastupnika u petak, 21. travnja 2023., na 16. sjednici Hrvatskoga sabora, a ovog petka, 28. travnja i službeno je započelo s radom.
 
Za predsjednika Vijeća HAKOM-a imenovan je Tonko Obuljen, dipl. ing. el., koji je i u prethodnom razdoblju obnašao dužnost predsjednika Vijeća. Zamjenik predsjednika Vijeća bit će mr. sc. Mislav Hebel.

Ostali članovi Vijeća HAKOM-a su dr. sc. Nikola PopovićAnte Milas, univ. spec. oec. i Marko Jukić, dipl. ing.
 
Vijeće HAKOM-a imenuje Hrvatski sabor, na prijedlog Vlade Republike Hrvatske, na razdoblje od pet godina.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.