Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Informativna radionica o mogućnostima korištenja financijskog instrumenta CEF

Cilj radionice, koja će se održati 15. veljače, je informiranje dionika o smjernicama za dostavu prijedloga i međusobno povezivanje potencijalnih partnera na projektima.

ZAGREB, 10. veljače 2023. - Europska komisija i Europska izvršna agencija za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HaDEA) organiziraju informativnu online radionicu vezano uz podnošenje projektnih prijedloga u sklopu Digitalnog programa Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility  - CEF) za „5G za pametne zajednice“, s ciljem informiranja ključnih dionika o smjernicama za dostavu prijedloga i međusobnog povezivanja potencijalnih partnera na projektima. Radionica će se održati 15. veljače, u vremenu od 10 do 12:30 sati. Tom prigodom Europska komisija će predstaviti očekivanja od drugog CEF digitalnog poziva.

Tijekom radionice bit će prezentirana platforma za podršku za „5G za pametne zajednice“ (5GSC – 5G for Smart Communities Support Platform). Platforma je zamišljena kao podrška zainteresiranim dionicima vezano uz pripremu prijedloga projekata financiranih u okviru CEF-a. Sudionici će imati priliku za razmjenu iskustava vezanih uz prvi poziv te savjetovanje o drugom pozivu, a prethodno se trebaju registrirati putem poveznice.

Na radionici će sudjelovati predstavnici općina i gradova, telekomunikacijske i tehnološke tvrtke, društveno-ekonomski pokretači uporabe 5G (osobito u područjima zdravstva, obrazovanja, mobilnosti, sigurnosti, ruralnog razvoja, poljoprivrede i uprave), europske mreže, udruženja i predstavnička tijela, nadležni uredi za širokopojasnost i predstavnici europskih institucija.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.