Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Izmijenjena dražbovna dokumentacija za 5G

VIJEST

Na sjednici Vijeća HAKOM-a izmijenjena je dokumentacija za natjecanje te je dodatnim primjerom pojašnjena metodologija izračuna naknada za uporabu RF spektra. 

 
Zagreb, 7. lipnja 2021. – Vijeće HAKOM-a na današnjoj sjednici donijelo je odluku o izmjeni dražbovne dokumentacije za dodjelu pojedinačnih dozvola za uporabu RF spektra.  U odluci se mijenja točka 8.3.2. Dražbovne dokumentacije, koja se odnosi na izračun visine naknade godišnjih obroka u slučaju plaćanja naknade za uporabu RF spektra u najviše 10 godišnjih obroka, te se pritom dodaje i tablica kao primjer izračuna.
 
Odluka o izmjeni Dražbovne dokumentacije, kao i izmijenjena dokumentacija dostupni su na poveznici.  
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.