Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Javna rasprava o Programu rada Europskog udruženja regulatornih tijela za poštanske usluge (ERGP) za 2024.

Zainteresirana javnost i svi dionici tržišta poštanskih usluga pozivaju se na uključivanje u javnu raspravu koja je otvorena do 6. listopada.

ZAGREB, 10. kolovoza 2023. –  Kao nacionalno regulatorno tijelo za poštanske usluge u Republici Hrvatskoj, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) poziva zainteresiranu javnost i sve dionike tržišta poštanskih usluga na uključivanje u javnu raspravu o prijedlogu Programa rada  Europskog udruženja regulatornih tijela za poštanske usluge (ERGP - The European Regulators Group for Postal Services) za 2024.

Poveznica i dokument prijedloga Programa rada ERGP-a za 2024., dostupni su na službenim stranicama ERGP-a.
Javna rasprava o prijedlogu programa rada ERGP-a za 2024., otvorena je do 6. listopada 2023.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.