Preskočite na glavni sadržaj
HR
Korisnici

Kako raskinuti uslugu?

Raskid usluge

Ugovor imate  pravo raskinuti u svakom trenutku. Prije raskida ugovora, provjerite jeste li sklopili ugovor sa ugovornom obvezom koja još uvijek traje. Ako raskidate ugovor prije isteka ugovorne obveze, obvezni ste platiti naknadu za prijevremeni raskid (preostale ugovorne mjesečne naknade ili iznos ostvarenih popusta na proizvode ili usluge, ovisno što je povoljnije za vas). Kako bi izbjegli komplikacije, savjetujemo vam da prije raskida takvog ugovora od operatora zatražite informaciju o iznosu naknade za prijevremeni raskid, a koju vam operator obvezan dostaviti u zatraženom obliku u roku od 2 radna dana.

Operatori su obvezni omogućiti raskid pretplatničkog ugovora na način na koji omogućavaju sklapanje ugovora (telefonom, pisanim ili elektroničkim putem), a sukladno svojim općim uvjetima (u pravilu, podnošenjem jasnog pisanog zahtjeva za raskid ugovora uz identifikacijski dokument).

Po primitku zahtjeva za raskid ugovora, operator isti mora realizirati neovisno o dugovanju korisnika, i to u nepokretnoj mreži u roku od 5 radnih dana te u pokretnoj mreži u roku od jednog radnog dana od dana u kojem je raskid zatražen.

Ako vam operator ne isporučuje uslugu sukladno ugovorenim uvjetima, imate pravo na raskid ugovora bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid.

Recite nam svoje mišljenje