Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Međunarodna konferencija „Pristupačna budućnost“

U fokusu konferencije bit će teme vezane uz potrebe osoba s invaliditetom u suvremenom (digitalnom) društvu.

ZAGREB, 13. lipnja 2022. - Međunarodna konferencija „Accessible Future - Pristupačna budućnost“ održat će se ovog utorka, 14. lipnja u Zagrebu u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a). U fokusu konferencije bit će teme vezane uz potrebe osoba s invaliditetom u suvremenom (digitalnom) društvu, razmjena iskustava i ideja o poboljšanju pristupačnosti osobama s invaliditetom na tržištima za koja je HAKOM nacionalni regulator (elektroničke komunikacije, željezničke usluga i poštanske usluge), ali i općenito iznalaženje modela kako se pojedinim rješenjima može poboljšati pristupačnost izvan okvira spomenutih tržišta.

Na rasporedu konferencije tri su glavne teme: "Pristupačno okruženje i uloga regulatora", "Udruge za osobe s invaliditetom; Izazovi u pristupačnosti danas i sutra" u okviru kojeg će se održati panel rasprava "Ključni izazovi pristupačnosti" te "Suradnja akademske zajednice, regulatora i industrije". Na konferenciji će sudjelovati brojni stručnjaci za osobe s invaliditetom iz Hrvatske i drugih europskih zemalja.

Početak konferencije je u 9:30 sati, a moći će se pratiti uživo na poveznici.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.