Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Na HAKOM-ovim internetskim stranicama objavljen poseban dio vezan uz Nadležni ured za širokopojasnost (BCO)

Dostupne su informacije o Uredu, tehnologiji te aktualnostima vezanim uz razvoj širokopojasnog pristupa  
 
ZAGREB, 19. lipnja 2023. - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) na svojim je internetskim stranicama objavila poseban dio vezan uz ulogu HAKOM-a kao Nadležnog ureda za širokopojasnost (eng. Broadband Competence Office – BCO). Hrvatski BCO je dio BCO mreže Europske unije pokrenute u okviru inicijative za poticanje razvoja širokopojasnog pristupa. Zadaća BCO-a je utvrđivanje i otklanjanje nedostataka na tržištu koji utječu na pokrivenost širokopojasnim pristupom, a jedna od važnih aktivnosti je informiranje zainteresiranih korisnika.

Na internetskim stranicama moguće je vidjeti informacije o tehnologijama koje se koriste, dostupnim brzinama i mogućnostima koje se u privatnom i poslovnom okruženju otvaraju s povećanjem dostupnosti i daljnjim razvojem širokopojasnog pristupa. Istaknuti su i neki dobri primjeri razvoja tehnologije u Hrvatskoj, a cjelokupnom sadržaju moguće je pristupiti putem poveznice.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.