Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Objavljeni dobitnici European Broadband Awards nagrade

Dobitnik nagrade za plan razvoja širokopojasne infrastrukture u Solinu je A1 Hrvatska d.o.o.
 
ZAGREB 27. studenoga 2023. - Na svečanoj ceremoniji održanoj u Briselu u utorak, 21. studenoga, dodijeljene su „European Broadband Awards“ nagrade za 2023.  Europska komisija (DG Connect) nagrade je dodijelila u pet kategorija: 1. Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja, 2. Mjere za smanjenje troškova i zajednička ulaganja, 3. Društveno-ekonomski utjecaj u ruralnim i udaljenim područjima, 4. Stvaranje potražnje i porast uporabe usluga velikih brzina i 5. Prekogranična i međunarodna povezivost. Naglasak ovogodišnje dodjele bio je na projektima koji doprinose ostvarenju ciljeva Digitalnog desetljeća.
 
U konkurenciji projekata iz cijele Europe koji građanima pružaju povezivost vrlo velikog kapaciteta, nagradu u kategoriji 4. osvojio je projekt operatora A1 Hrvatska d.o.o.: Broadband4Everyone - Plan razvoja širokopojasne infrastrukture za održivi Grad Solin.
 
Više o dobitnicima nagrada dostupno je na poveznici.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.