Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Održan 14. Weekend Media Festival

U panel raspravi na temu ˝Na kojoj si frekvenciji˝ sudjelovao je i HAKOM.

ZAGREB, 27. rujna 2021. - U Rovinju je od 23. do 26. rujna, održan 14. Weekend Media Festival, jedna od najsadržajnijih regionalnih konferencija u medijskoj industriji, koja je okupila vodeće domaće i svjetske stručnjake iz područja komunikacije i medija. Ovogodišnja konferencija je kroz brojne diskusije i predavanja ugostila zanimljive stručnjake koji su publici približili čitav niz atraktivnih tema. Na brojnim panel raspravama otvorene su teme poput onih iz područja digitalne medijsko-marketinške industrije, govorilo se o tendencijama medijskih kuća da informativan sadržaj, posebno televizijski, kombiniraju sa zabavnim, a razgovaralo se i o zelenom poslovanju te o fenomenu influencera.

U panel raspravi na temu ˝Na kojoj si frekvenciji˝ uz Marka Serdarevića, direktora sektora za prodaju Odašiljača i veza te Hrvoja Turića, direktora Radio Dalmacije, sudjelovao je i Danijel Vidaković, rukovoditelj HAKOM-ovog Odjela za upravljanje RF spektrom. Rasprava je dala viđenje o prednostima, ali i izazovima koje nosi komercijalno uvođenje digitalnog radija za sve dionike tržišta te što je važno za uspjeh ove digitalne platforme. S obzirom na to da se ne radi o „prisilnom“ prelasku s FM radija na DAB+, kao što je bio slučaj između analogne i digitalne TV, DAB+ se pojavljuje kao komplementarna nova usluga za postojeće i buduće nakladnike, koja omogućuje uvođenje brojnih novih radijskih programa i dodatnih usluga poput naprednog programskog vodiča, naprednih prometnih i vremenskih informacija, pomičnih slika (slideshow), elektroničkog magazina (journaline). Kao izazovi su identificirani pokrivenost DAB+ signalom i mogući troškovi za nakladnika koji želi paralelno odašiljati u FM i DAB+ tehnologiji, ponuda novih programskih sadržaja i dodatnih usluga koja uz prijamnička bazu, a dostupnost prijamničkih uređaja čini bitan element u pridobivanju novih korisnika.

Više informacija o ovoj konferenciji dostupno je na poveznici.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.