Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Otvoren drugi javni poziv za sredstva dostupna iz CEF2 programa

Kroz ovaj poziv prijaviteljima su dostupna sredstva u iznosu od 277 milijuna eura

ZAGREB, 14. listopada 2022. - Europska izvršna agencija za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HaDEA), koja u ime Europske komisije upravlja europskim programima i inicijativama, objavila je 12. listopada 2022. drugi javni poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru Instrumenta za povezivanje Europe za digitalni sektor (Connecting Europe Facility – CEF Digital).

Kroz ovaj poziv prijaviteljima su dostupna sredstva u iznosu od 277 milijuna eura, a obuhvaćeno je više pojedinačnih poziva za različite kategorije: 5G prometni koridori, 5G pametne zajednice,  jezgrene mreže za paneuropski oblak, jezgrena povezivost za europsku strategiju Global Gateways, Euro QCI i operativne digitalne platforme.

Pozivi su otvoreni do 23. veljače 2023., a sve informacije, uključujući i poveznice na pojedine pozive, objavljene su na mrežnoj stranici HaDEA-e. Također, 25. listopada 2022. održat će se online informativni dan, s ciljem informiranja ključnih dionika o uvjetima i detaljima poziva.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.