Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Otvorena javna rasprava o prijedlogu Pravilnika o plaćanju naknada za obavljanje poslova HAKOM-a za 2023.

Riječ je o pravilniku kojim se osiguravaju sredstva za obavljanje poslova HAKOM-a iz područja elektroničkih komunikacija, pošte i željeznica, a javna rasprava traje do 16. kolovoza 2022.
 
ZAGREB, 18. srpnja 2022. -  Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) je usvojilo prijedlog Pravilnika o plaćanju naknada za obavljanje poslova HAKOM-a, o kojem je pokrenuta javna rasprava koja traje do 16. kolovoza 2022.
Riječ je o pravilniku kojim se osiguravaju sredstva za obavljanje poslova HAKOM-a iz područja elektroničkih komunikacija, pošte i željeznica. Navedeni pravilnik donosi se za svaku kalendarsku godinu na temelju Godišnjeg financijskog plana HAKOM-a.
Javnoj raspravi može se pristupiti putem poveznice.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.