Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Otvorene prijave za "European Broadband Awards 2023"

Ovogodišnja manifestacija European Broadband Awards povezana je sa ciljevima Digitalne dekade te će naglasak biti na projektima koji doprinose digitalnoj transformaciji Europe.
 
ZAGREB 3. svibnja 2023. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) kao nadležni Ured za širokopojasnost (Broadband competence office – BCO) obavještava zainteresiranu javnost o otvaranju prijava za nagradu „European Broadbands Awards 2023“, koja će se dodjeljivati na jesen ove godine.
 
„European Broadband Awards“ događaj je kojim Europska komisija potiče razvoj širokopojasnog pristupa nagrađivanjem projekata s iznimnim doprinosom povećanju dostupnosti širokopojasnog interneta i ispunjavanju EU ciljeva. Manifestacija se održava od 2015., a ove godine naglasak je na projektima koji doprinose ispunjavanju ciljeva Digitalne dekade. Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: 1. Inovativni modeli financiranja, poslovanja i ulaganja, 2. Mjere za smanjenje troškova i zajednička ulaganja, 3. Društveno-ekonomski utjecaj u ruralnim i udaljenim područjima, 4. Stvaranje potražnje i porast uporabe usluga velikih brzina i 5. Prekogranična i međunarodna povezivost.
 
Prijaviti se mogu projekti koji su završeni ili koji imaju najmanje 65% provedenosti, neovisno o veličini, lokaciji i tehnologiji koja je primijenjena. Prihvatljivi su i projekti koje provode javna tijela i oni koji provode privatne tvrtke, pri čemu je nužno da se odnose na uvođenje širokopojasne infrastrukture. Cilj je nagraditi najbolje prakse u planiranju, upravljanju i postavljanju širokopojasnih mreža.
Prijave su otvorene do 23. lipnja 2023. u 16:00 (CET). Prijavnica i upute za prijavu dostupni su putem poveznice.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.