Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Otvorene prijave za sudjelovanje na 11. BEREC-ovom Forumu dionika


Ovogodišnji Forum dionika održat će se u četvrtak, 30. ožujka u Briselu. Za osobno sudjelovanje je potrebna registracija, a konferencija će se moći pratiti i online.

ZAGREB, 24. ožujka 2023. - Tijelo europskih regulatora za elektroničke komunikacije BEREC održat će 30. ožujka 2023. svoj 11. Forum dionika na kojemu će se raspravljati o aktualnim regulatornim pitanjima iz područja elektroničkih komunikacija, razmijeniti ideje s industrijom, donositeljima političkih odluka i ostalim zainteresiranim sudionicima. Kvalitetna suradnja između BEREC-a i dionika pomaže u poboljšanju dosljednosti i usklađivanju primjene europskih regulatornih pravila i praksi u telekomunikacijskoj industriji, čemu će doprinijeti i ova konferencija. 

BEREC poziva dionike da osobno sudjeluju na Forumu, uz prethodnu registraciju. Kao i ranijih godina i ovo će događanje biti moguće pratiti online, putem mrežne stranice BEREC-a i društvenih mreža, a bit će omogućeno i postavljanje pitanja govornicima konferencije.

Sastanci sa supredsjedateljima radnih skupina
Tradicionalni „Meet & Greet“ sastanci sa supredsjedateljima radnih skupina BEREC-a planirani su kao neformalni osobni fizički sastanci. Registrirani dionici imat će priliku razmijeniti ideje sa supredsjedateljima radnih skupina BEREC-a i raspraviti izazove u sektoru. Početak tih sastanaka bit će u 9 sati, a za sudjelovanje je potrebna registracija, ovisno o pojedinoj radnoj skupini. Svaka radna skupina održat će tri kruga sastanaka u trajanju od 30 minuta. Broj mjesta po pojedinom sastanku je ograničen, a prijave će se obraditi prema načelu „prvi po redoslijedu”. Za sastanak se potrebno registrirati putem poveznice, na kojoj je dostupno i više informacija o sastancima i supredsjedateljima.

Konferencija
BEREC-ova konferencija u okviru Foruma dionika započet će u 14 sati predstavljanjem planova rada BEREC-a za 2024. te raspravom sa sudionicima konferencije o trenutačnim i budućim izazovima u radu BEREC-a.

Tijekom konferencije moderator Philippe Defraigne (Cullen International) vodit će panel rasprave o pristupačnosti za krajnje korisnike s invaliditetom i budućoj ulozi regulacije u digitalnom dobu. Također, predstavnik Europske komisije prezentirat će značajke Komisijinog prijedloga Akta o podacima (Data Act), svoj komentar na prijedlog dat će i predstavnica BEREC-a.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.