Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Potpisan sporazum o suradnji AZTN-a i HAKOM-a

Potpisivanjem sporazuma nastavljena je dugogodišnja dobra suradnja dva regulatora.
 
ZAGREB, 17. prosinca 2021. - Predsjednica Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja dr. sc. Mirta Kapural i predsjednik Vijeća HAKOM-a Tonko Obuljen potpisali su u srijedu, 15. prosinca, ažurirani ugovor o suradnji. Cilj sporazuma je unaprjeđivanje suradnje na području zaštite tržišnog natjecanja, osobito na tržištima elektroničkih komunikacija, poštanskih i željezničkih usluga i digitalnih tržišta, kao i osiguravanje djelotvornog i učinkovitog tržišnog natjecanja u Republici Hrvatskoj. AZTN i HAKOM suradnju će nastaviti i kroz uzajamno pružanje odgovarajuće stručne i tehničke pomoći, izradom stručnih mišljenja na zahtjev i za potrebe druge ugovorne strane, kao i kroz razmjenu relevantnih informacija, podataka i obavijesti iz područja zaštite tržišnog natjecanja na navedenim tržištima.

Temeljem sporazuma surađivat će se i na kontinuiranoj edukaciji stručnjaka AZTN-a i HAKOM-a na području zaštite tržišnog natjecanja i srodnih područja, a posebno uključivanjem u obrazovne programe koje za jednu od ugovornih strana organizira neko tijelo ili organizacija te zajedničkim organiziranjem edukacija, stručnih skupova, okruglih stolova ili konferencija. Više informacija dostupno je na poveznici.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.