Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

Poziv udrugama za zaštitu potrošača na Drugi ciklus stručne edukacije

Na stručnoj edukaciji, koja će se održati 20. travnja 2018., sudjelovat će stručnjaci Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) i Hrvatske energetske regulatorne agencije. Prijave za edukacije moguće su do 17. travnja.

ZAGREB, 29. ožujka 2018. - Nakon provedenog Prvog ciklusa edukacija Udruga za zaštitu potrošača, koji se održao 23. studenoga 2017.,  i na kojem su, uz Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, sudjelovali i stručnjaci Ministarstva pravosuđa, Ministarstva financija, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatske narodne banke te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva poduzetništva i obrta poziva udruge za zaštitu potrošača na Drugi ciklus stručne edukacije udruga za zaštitu potrošača Republike Hrvatske koji će se održati dana 20. travnja 2018. u Kino dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta s početkom u 9:00 sati.

Na stručnoj edukaciji sudjelovat će stručnjaci Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) i Hrvatske energetske regulatorne agencije te će se stručno predstaviti sljedeća područja: prava potrošača korisnika elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga te prava putnika u željezničkom prometu, prava potrošača pri korištenju usluge električne energije, opskrbe plinom i toplinske energije, on-line trgovina i prekogranična trgovina, te najčešći upiti, predstavke i prijave potrošača.
 
Registraciju za sudjelovanje na edukaciji (ime i prezime, naziv udruge) potrebno je izvršiti na mail: prava.potrosaca@mingo.hr najkasnije do 17. travnja 2018. 

Poziv udrugama dostupan je na poveznici, a program se može vidjeti putem poveznice.
 
                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.