Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Produljeni rokovi za prijavu na drugi javni poziv za sredstva dostupna iz CEF2 programa

Pozivi su otvoreni do 21. ožujka, odnosno do 13. travnja, ovisno o kategoriji pojedinačnih poziva.

ZAGREB, 31. siječnja 2023. - Produljeni su rokovi za prijavu na drugi javni poziv koji je Europska izvršna agencija za zdravlje i digitalno gospodarstvo (HaDEA), a koja u ime Europske komisije upravlja europskim programima i inicijativama, objavila 12. listopada 2022. Riječ je o javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga u okviru Instrumenta za povezivanje Europe za digitalni sektor (Connecting Europe Facility – CEF Digital). Kroz ovaj poziv prijaviteljima su dostupna sredstva u iznosu od 277 milijuna eura, a obuhvaćeno je više pojedinačnih poziva za različite kategorije: 5G prometni koridori, 5G pametne zajednice,  jezgrene mreže za paneuropski oblak, jezgrena povezivost za europsku strategiju Global Gateways, Euro QCI i operativne digitalne platforme.

Pozivi su otvoreni do 21. ožujka, odnosno do 13. travnja, ovisno o kategoriji, a sve informacije, uključujući i poveznice na pojedine pozive, objavljene su na mrežnoj stranici HaDEA-e.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.