Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

Stručnjaci HAKOM-a na međunarodnoj konferenciji o svjetlovodnim tehnologijama FiberWeek 2018

VIJEST 

Tijekom konferencije održat će se brojna predavanja i okrugli stolovi na temu širokopojasnog interneta, razvoja mreža novih generacija te implementacije 5G mreže, a predavanja su prvog dana konferencije održali i HAKOM-ovi stručnjaci.
 
ZAGREB, 24. travnja 2018. - Jubilarna, 15. međunarodna konferencija o svjetlovodnim tehnologijama i ulaganjima u razvoj elektroničkih komunikacijskih mreža FiberWeek 2018, održava se ovog tjedna u Supetru na otoku Braču u razdoblju od 24. do 26. travnja. Prvog dana konferencije održat će se niz izlaganja na temu razvoja širokopojasnog pristupa u Hrvatskoj, uključujući regulativu, normizaciju, planiranje/projektiranje, financiranje, izgradnju i upravljanje. Tijekom konferencije održat će se brojna predavanja i okrugli stolovi na temu širokopojasnog interneta, razvoja mreža novih generacija te implementacije 5G mreže.

Na konferenciji aktivno sudjeluju i stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a). Rukovoditeljica Odjela za fondove EU Ivana Madžar, dipl. oec., održala je izlaganje na temu ˝Razvoj pristupnih mreža sljedeće generacije kroz projekte sufinancirane Europskim strukturnim i investicijskim fondovima˝. Prezentaciju na temu svjetlovodne pristupne mreže, usredotočeno na svjetlovodne distribucijske mreže (SDM), održali su viša stručnjakinja za pravne poslove Lidija Antonić, dipl. iur., i viši stručnjak za infrastrukturu Vladimir Žuti, dipl. ing. el. Objašnjene su osnovne pretpostavke opravdanosti i učinkovitosti ulaganja u SDM ovisno o poslovnom modelu ulagača i kao jedino moguće rješenje gradnje u nepokretnoj mreži uz državne potpore te za projekte ulaganja uz mogućnost korištenja fondova EU.

Više informacija o konferenciji dostupno je putem poveznice.
 
                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.