Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

Stručnjaci HAKOM-a na radionici u Crnoj Gori

VIJEST

Cilj stručne radionice je prijenos znanja i iskustava te tehnička ispomoć u području regulacije i prilagodbe tržišta poštanskih usluga u Crnoj Gori, vezano za iskustvo stručnjaka HAKOM-a u izradi Strategije razvoja tržišta poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj, sukladno EU direktivama.

ZAGREB, 26. travnja 2018. – U Podgorici se u prostorima Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP), održava stručna radionica pružanja potpore i tehničke pomoći u izradi Strategije razvoja tržišta poštanskih usluga u Crnoj Gori, koju na poziv Ministarstva europskih poslova Republike Crne Gore, u organizaciji Službe za prijenos znanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske vode stručnjaci HAKOM-a, mr. sc. Andrej Sardelić, rukovoditelj Odjela poštanskih usluga i dr. sc. Marijan Bolarić, viši stručnjak za poštanske usluge.

Cilj stručne radionice je prijenos znanja i iskustava te tehnička ispomoć u području regulacije i prilagodbe tržišta poštanskih usluga u Crnoj Gori, vezano za iskustvo stručnjaka HAKOM-a u izradi Strategije razvoja tržišta poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj, sukladno EU direktivama.

Sudionici stručne radionice su predstavnici Ministarstva ekonomije Republike Crne Gore, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i Pošte Crne Gore AD Podgorica, a početku radionice 25. travnja, nazočio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, koji se nazočnima obratio prigodnim govorom te zaželio uspješan i plodonosan rad.
!!!xGALERIJAx!!!

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.