Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

U listopadu HAKOM organizira 10. Dan tržišta elektroničkih komunikacija

Na konferenciji će biti riječi o zaštiti potrošača, mogućnostima priključenja na elektroničku komunikacijsku infrastrukturu, budućnosti radiofrekvencijskog spektra te kako potaknuti veću migraciju na VHCN mreže.

ZAGREB, 26. rujna 2023. - Dan tržišta elektroničkih komunikacija u organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) održat će se u Zagrebu u utorak, 10. listopada. Desetu godinu za redom okupit će predstavnike dionika tržišta elektroničkih komunikacija, tijela državne uprave, gospodarstva, znanstvene zajednice i medija. Tom prigodom predstavit će se najvažnije aktivnosti na tržištu te ciljevi i zadaci HAKOM-a u budućem razdoblju.

Konferenciju će se od 9.30 sati moći pratiti uživo na HAKOM-ovom Facebook i YouTube kanalu, a u sklopu programa održat će se zanimljive panel rasprave. Osim o korisničkim pravima i obvezama operatora, bit će riječi o mogućnostima priključenja na elektroničku komunikacijsku infrastrukturu, o budućnosti radiofrekvencijskog spektra te kako potaknuti veću migraciju na VHCN mreže.

O aktualnim temama na panel raspravama

U panel raspravi na temu ˝Kako u vremenu suvremenih tehnologija poboljšati korisničko iskustvo?˝ sudjelovat će Senka Erslan (A1 Hrvatska), Igor Vujović (Društvo Potrošač), Neven Alujević (Hrvatski Telekom) i Iva Dragić (Telemach Hrvatska), a panel raspravu moderirat će Ivana Tojčić (HAKOM). 

Sudionici panel rasprave na temu ˝ Što poduzeti kad priključenje na EKI postane "nemoguća misija"?˝ bit će Ivan Meić (4TEL Telekomunikacije), Josip Šajnović (HAKOM), Maja Mandić (Hrvatski Telekom) i Katarina Novosel Barišić (PIXEL VIŠE), a moderator je Stjepan Vodolšak (HAKOM). 

˝Budućnost spektra u našim rukama - hrvatska stajališta na Svjetskoj radiokomunikacijskoj konferenciji 2023.˝  tema je o kojoj će govoriti HAKOM-ovi stručnjaci Ivančica Sakal, Krunoslav Bejuk i Marijan Globan, a moderator je Danijel Vidaković (HAKOM).

Na posljednjoj panel raspravi na temu ˝Kako povećati stopu korištenja izgrađenih VHCN mreža? ˝ svoje će stavove ukrstiti Martina Dragičević (A1 Hrvatska), Iva Cibulić Blažević (Hrvatski Telekom), Marijan Rengel (Pro-Ping), Stojan Nikolić (RUNE Crow) i  Morana Čulo Jovičić (Telemach Hrvatska), a panel raspravu moderirat će Mladen Sikirica (HAKOM).  

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.