Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

U Varšavi održan prvi ovogodišnji sastanak kontaktne skupine ERGP-a

Na sastanku, održanom uoči 24. redovite plenarne sjednice, među ostalim raspravljalo se o Nacrtu programa rada ERGP-a za 2024.

ZAGREB, 22. svibnja 2023. - U organizaciji Ureda za komunikacije (Urzęd Komunikacji Elektronicznej – UKE), poljskog regulatornog tijela nadležnog za regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija i pošte, u Varšavi je proteklog tjedna održan prvi ovogodišnji sastanak Kontaktne skupine (CN) Europske regulatorne grupe za poštanske usluge ERGP-a (The European Regulators Group for Postal Services). Na sastanku se raspravljalo o Nacrtu programa rada ERGP-a za 2024. te inicijalnim izvješćima radnih skupina ERGP-a s ciljem izrade dokumenata koji bi trebali pružiti podršku Europskoj komisiji u odlukama vezanim za izradu novih smjernica u regulaciji zajedničkog europskog poštanskog tržišta. Nacrt programa rada ERGP-a za 2024., nakon rasprave i usuglašavanja, Kontaktna skupina je proslijedila ERGP-u, a o dokumentu će se raspravljati na 24. redovitoj plenarnoj sjednici, kada će biti i stavljen na javnu raspravu.

Sastanak Kontaktne skupine ujedno je bio i prigoda za razmjenu iskustava predstavnika Europske komisije i regulatornih tijela za poštanske usluge država članica ERGP-a s naglaskom na promjene na tržištima poštanskih usluga, potencijalnim promjenama postojećeg regulatornog okvira i izazovima daljnje harmonizacije u području poštanskih usluga u narednom razdoblju.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.