Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

U Zagrebu održana 25. Plenarna sjednica ECC WG NaN

ECC-ova radna skupina za numeriranje i mreže okuplja predstavnike regulatornih tijela iz 28 europskih zemalja.

ZAGREB, 24. studenoga 2022. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) bila je domaćin Plenarne sjednice WG NaN, ECC-ove radne skupine za numeriranje i mreže, koja je ovog tjedna održana u Zagrebu. ECC-ova radna skupina WG NaN (Numbering and Networks) okuplja predstavnike regulatornih tijela iz 28 europskih država, među kojima je i Republika Hrvatska. U radu sjednice sudjelovalo je 60-tak predstavnika regulatornih tijela i industrije (Apple UK, CETECOM GmbH, Frequentis AG, VIVO TECH GmbH, ZES BVBA, Microsoft Corp., Nippon Telegraph and Telephone Corporation Japan, BT ECAS), a nazočili su joj i predstavnici Europske komisije, Europskog udruženja brojeva za hitne slučajeve (EENA112) te ETSI i ECO promatrači.

Ovo je 25. plenarni sastanak ove radne skupine, koja je odgovorna za razvoj politike oko numeriranja, imenovanja i adresiranja te savjetovanja o tehničkim regulatornim pitanjima za promicanje i podršku telekomunikacijskim inovacijama i konkurenciji. Tijekom trodnevne sjednice predstavljene su aktivnosti na kojima se radilo u projektnim timovima PT NaN1, PT NaN2 i PT NaN3, dokumenti koje su isporučili, kao i planovi budućeg rada. Dnevni red sastanka bio je organiziran u pet sesija, a najvažniji dokumenti o kojima se raspravljalo su: Nacrt preporuke ECC/REC/(16)02 o „Izvanteritorijalnoj uporabi E.164 brojeva – Načela visoke razine dodjele i upotrebe“, Nacrt preporuke ECC/REC/(11)03 o „Numeriranju i adresiranju za komunikaciju stroj-stroj (M2M)“, Nacrt preporuke ECC/REC/(17)02 o „Usklađenim europskim načelima upravljanja i dodjele za geografske E.212 kodove mobilnih mreža (MNC)“ i Nacrt ECC izvješća o „Definiranju i izračunavanju dostupnosti prostora u kabelskim kanalima“.
 

Fotogalerija

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.