Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

BEREC predstavio usvojene dokumente i raspravljene inicijative s 55. sjednice

Predsjedavajući BEREC-a predstavio je javno objavljene dokumente te je najavio sljedeću sjednicu koja će se održati u listopadu. 

ZAGREB, 19. lipnja 2023. - Nakon 55. sjednice Tijela europskih regulatora za elektroničke komunikacije (BEREC-a) Kostas Masselos, predsjedavajući BEREC-a za 2023., predstavio je sa supredsjedateljima radnih grupa dokumente usvojene na sjednici te je najavio sljedeću, 56. sjednicu, koja će se održati 5. i 6. listopada 2023. u Portugalu. Ovom prigodom predstavljeni su i obrazloženi dokumenti i inicijative o kojima se raspravljalo i koji su usvojeni, kao što je BEREC-ov doprinos istraživačkom savjetovanju Europske komisije, mišljenje o Gigabitnoj preporuci, Analiza zakonskog prijedloga EK o Zakonu o gigabitnoj infrastrukturi, Nacrt BEREC-ovog izvješća o praksi i izazovima postupnog ukidanja 2G i 3G, Izvješće BEREC-a o interoperabilnosti za interpersonalne komunikacijske usluge neovisne o broju (NI-ICS) te  Izvješće BEREC-a o praćenju Zajedničke izjave operatora EU-UA. Popis svih javnih dokumenata BEREC-a koji su usvojeni na 55. redovnoj sjednici dostupan je na mrežnoj stranici BEREC-a, na poveznici.

Priopćenje za javnost, koje sadrži detaljnije informacije dostupno je putem poveznice.  

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.