Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Informativna radionica o mogućnostima korištenja financijskog instrumenta CEF

Cilj radionice, koja će se održati 8. veljače, je informiranje dionika o uvjetima poziva i međusobno povezivanje potencijalnih partnera na projektima.

ZAGREB, 1. veljače 2022. - Europska komisija će u utorak, 8. veljače 2022., u vremenu od 10 do 12 sati održati online radionicu vezano uz javni poziv za podnošenje projektnih prijedloga u sklopu programa Connecting Europe Facility (CEF) za „5G za pametne zajednice“.  Cilj radionice je informirati ključne dionike o uvjetima poziva i međusobno povezati potencijalne partnere na projektima. Radionica je namijenjena općinama i gradovima, tehnološkim kompanijama, društveno-ekonomskim pokretačima koji predlažu slučajeve upotrebe 5G tehnologije (osobito u područjima zdravstva, obrazovanja, mobilnosti, sigurnosti, ruralnog razvoja, poljoprivrede i vlade), Nadležnim uredima za širokopojasnost te predstavnicima europskih institucija.

Europska komisija će predstaviti poziv, uključujući zahtjeve i očekivanja, a sudionici koji već planiraju projekt za ovaj poziv imat će priliku kroz četverominutne prezentacije predstaviti svoje slučajeve korištenja 5G, tehnologije ili pilot projekte.

Za sudjelovanje na radionici potrebno se registrirati na poveznici. Od 1. veljače registrirani sudionici mogu tražiti i kontaktirati potencijalne partnere na projektima. Više informacija o samom događaju može se vidjeti na poveznici.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.