Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Objavljena nova brošura o zaštiti djece u svijetu interneta

Redizajnirana brošura sadrži praktične i korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na internetu
 
ZAGREB, 24. siječnja 2024. - Nova redizajnirana HAKOM-ova brošura pod naslovom "Vodič za siguran internet i nepromišljene surfere - Kako se zaštititi u svijetu interneta i mobilnih uređaja" i ove će se godine naći u školskim učionicama i bit će podijeljena djeci, mladima i njihovim roditeljima diljem Hrvatske. Brošura sadrži praktične i korisne savjete o sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinu ponašanja i odgovornoj uporabi društvenih mreža, a dio je HAKOM-ovog programa informiranja djece i roditelja koji se od 2016. provodi suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

HAKOM će brošuru javno predstaviti kao i ranijih godina prigodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u utorak, 6. veljače, u sklopu konferencije koju HAKOM organizira u suradnji s CARNET-om i udrugom "Suradnici u učenju".

U sklopu projekta zaštite djece na internetu HAKOM-ovi stručnjaci kontinuirano provode i program edukacije učenika osnovnih škola, ali i njihovih roditelja s ciljem davanja potrebnih informacija o odgovornom ponašanju prilikom uporabe društvenih mreža, u trenutku kada se djeca njima počinju samostalno koristiti bez stalnoga nadzora odraslih.

HAKOM-ova brošura već sada je u elektroničkom obliku dostupna na poveznici.  

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.