Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Održan 8. okrugli stol HAKOM-a s dionicima tržišta poštanskih usluga

ZAGREB, 9. prosinca 2021. – U organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) u srijedu, 8. prosinca 2021., u Zagrebu je održan 8. okrugli stol dionika tržišta poštanskih usluga u Republici Hrvatskoj, okupivši ukupno 30 sudionika. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici davatelja poštanskih usluga: A2B Express Logistika d.o.o., Rhea d.o.o., Insako logistika d.o.o. (LogIN), DHL International d.o.o., Overseas Trade Co. Ltd. d.o.o., Lider Express d.o.o., HP-Hrvatska pošta d.d. i In time d.o.o. Uz davatelje poštanskih usluga, na okruglom stolu tradicionalno su sudjelovali i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Fakulteta prometnih znanosti i Hrvatskog zavoda za norme (HZN).

Skup je uz prigodni pozdravni govor otvorio g. Darko Josipović, zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a, a sudionicima se također s kraćim uvodnim govorom obratila i rukovoditeljica Sektora poštanskih usluga gđa. Iva Dvornik.

Okrugli stol uvijek je prilika za razmjenu informacija o aktualnostima na tržištu, a ovoga puta događaj je pokrio četiri teme za koje su stručnjaci Sektora poštanskih usluga pripremili uvodne prezentacije. Prva tema bavila se pregledom stanja i trendova na tržištu poštanskih usluga Republike Hrvatske i Europske Unije. Druga tema se odnosila na evaluaciju poštanskog regulatornog okvira. Promjene u carinskom posredovanju davatelja poštanskih usluga i procedurama od 1. srpnja 2021. bila je treća tema okruglog stola. Završno predavanje na temu „Održivi razvoj davatelja poštanskih usluga“ održao je prof. dr. sc. Zvonko Kavran s Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu. Nakon uvodnih prezentacija sudionici okruglog stola razmijenili su u otvorenoj raspravi svoja iskustva i svoja viđenja tema skupa.

Sve sudionike skupa zaključno je pozdravio ravnatelj HAKOM-a, mr. sc. Miran Gosta.
 

Fotogalerija

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.