Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Prevencija elektroničkog nasilja i zaštita djece u digitalnom svijetu glavne su teme konferencije „Potraga za boljim internetom“

Konferencija je namijenjena učenicima, roditeljima i nastavnicima s ciljem osvješćivanja i zaštite djece od različitih prijetnji na internetu.
 
ZAGREB, 2. veljače 2024. - Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta Udruga Suradnici u učenju, Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i CARNET-ov Nacionalni CERT organiziraju tematsku konferenciju “Potraga za boljim internetom”, koja će se održati u utorak, 6. veljače 2024. Cilj konferencije je uputiti snažnu poruku o važnosti prevencije elektroničkog nasilja, zaštite osobnih podataka djece, stvaranja sigurnog virtualnog okruženja te dostupnosti kvalitetnih internetskih sadržaja za djecu i mlade. 
 
Uz predavanja na temu sigurnosti učenika na internetu, zaštite njihove privatnosti, provjere točnosti podataka, roditeljstva u digitalnom društvu te predstavljanja različitih digitalnih alata i projekata, na konferenciji će biti održana i dva okrugla stola. 
 
Pod nazivom „Pružanje podrške djeci i mladima za sigurnije odrastanje u digitalnom društvu“, prvi će okrugli stol okupiti sudionike iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj,  Agencije za elektroničke medije, CARNET-ovog Nacionalnog CERT-a, HAKOM-a, Centra za sigurniji internet, Agencije za zaštitu osobnih podataka te Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.
 
Drugi okrugli stol okupit će učenike osnovnih i srednjih škola koji će razgovarati o izazovima odrastanja u digitalnom svijetu te podijeliti svoja iskustva.
 
Konferencija “Potraga za boljim internetom” ove se godine održava u hibridnom obliku. Prvi dio od 10 do 13 sati održat će se istovremeno uživo u hotelu International u Zagrebu i online, a nastavak od 13 do 18 sati bit će online.
 
Više informacija i cijeli program konferencije nalazi se na poveznici, a na istom mjestu bit će objavljena i poveznica za online praćenje konferencije.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.