e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Hrvatski znanstvenici odgovaraju na niz pitanja o novim tehnologijama i utjecaju elektromagnetskih polja

VIJEST

O potrebi postavljanja baznih postaja, vrstama elektromagnetskih zračenja, 5G tehnologiji, dosadašnjim studijama o utjecaju mreža pokretnih komunikacija na ljudski organizam i čitavom nizu drugih tema govore najistaknutiji stručnjaci, predstavnici akademske zajednice, predavači na hrvatskim visokim učilištima i institutima.

ZAGREB, 2. lipnja 2020. - Istaknuti hrvatski znanstvenici, u čijem je fokusu rada tehnologija i utjecaj elektromagnetskih polja na zdravlje, odgovorili su na niz pitanja koja se često postavljaju u javnosti. O potrebi postavljanja baznih postaja, vrstama elektromagnetskih zračenja, 5G mrežama pokretnih komunikacija, dosadašnjim studijama o utjecaju zračenja mreža pokretnih komunikacija na ljudski organizam, kao i čitavom nizu drugih tema o kojima se raspravlja u javnosti i oko kojih postoje nedoumice, govore najistaknutiji stručnjaci, predstavnici akademske zajednice, predavači na hrvatskim visokim učilištima i institutima prof. dr. sc. Davor Bonefačić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, dr. sc. Mirta Milić sa Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada u Zagrebu,  prof. dr. sc. Dragan Poljak s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu te prof. dr. sc. Gordan Šišul s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Njihov osvrt na aktualne teme, kao i stavovi o novim tehnologijama i utjecaju elektromagnetskih polja dostupni su na poveznici.

                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr

O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu