e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM će 2022. predsjedati Neovisnom skupinom regulatornih tijela za željeznicu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  


VIJEST

Član Vijeća HAKOM-a dr.sc. Nikola Popović jednoglasno je izabran za supredsjedatelja IRG Rail-a u 2021. i predsjedatelja IRG Rail-a u 2022. 
 
ZAGREB, 20. studenoga 2020. – Pod presjedanjem belgijskog regulatora, 17. i 18. studenoga 2020., održan je plenarni sastanak Neovisne skupine regulatornih tijela za željeznicu (Independent Regulators’ Group – Rail) na kojem su sudjelovali i predstavnici HAKOM-a.
 
Na sastanku su predstavljeni rezultati rada radnih grupa i podgrupa u 2020. kroz izvješća te se ujedno i provelo glasovanje o istima. Usvojena je nova Strategija rada za razdoblje od 2021. do 2024., koja za cilj ima jačanje postojeće suradnje i komunikacije među regulatornim tijelima i stvaranje stabilnosti na tržištu željezničkih usluga. Također, predstavljen je i prihvaćen Program rada za 2021. u koji su uvrštene pojedine aktivnosti rada iz tekuće godine, a koje zbog SARS-CoV-2 pandemije nisu bile provedive.
 
Član Vijeća HAKOM-a dr.sc. Nikola Popović jednoglasno je izabran za supredsjedatelja IRG Rail-a u 2021. kada će predsjedati austrijski regulator i nakon toga za predsjedatelja IRG Rail-a u 2022. kada će predsjedati hrvatski regulator.

IRG Rail osnovan je 2011. godine i okuplja regulatore 31 Europske države s ciljem ujednačene primjene regulatornog okvira Europske unije i razmjene iskustava i stručnih znanja. Ovim izborom prepoznata je višegodišnja posvećenost i doprinos HAKOM-a radnim tijela i radnim grupama IRG Rail.

                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta. 
 
 ispiši stranicu