e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Odabrane tvrtke za izradu prvih aplikacija iz HAKOM-ovog programa razvoja širokopojasnog interneta

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
HAKOM je odabrao najpovoljnije ponude u sklopu javnog nadmetanja Nabava programskih aplikacija iz natječaja programa potpora (faza 1 i faza 2). Aplikacije su dio širokopojasnog ekosustava, odnosno čitavog lanca vrijednosti širokopojasnog pristupa: brzih mreža, usluga i aplikacija te komunikacijske opreme.
 
ZAGREB, 14. lipnja 2013. - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) u sklopu Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima odabrala je najpovoljnije ponude iz javnog nadmetanja za izradu aplikacija. Javno nadmetanje za prve dvije faze rezultiralo je odabirom 8 tvrtki za 9 aplikacija, koje su odabrane kao ideje na javnom pozivu održanom prošle godine, a nadmetanje za tri aplikacije moralo je biti poništeno. Temelj odabira bila je najniža ponuđena cijena uz zadovoljenje uvjeta iz natječajne dokumentacije.
 
HAKOM je u siječnju objavio javno nadmetanje za izradu 10 aplikacija u sklopu prve faze, a u ožujku nadmetanje za još dvije aplikacije (2. faza). Ukupno procijenjena vrijednost nabave aplikacija podijeljenih u grupe bila je 5.975.000 kuna bez PDV-a. Prva i druga faza izazvale su veliki interes hrvatskih tvrtki te je na nadmetanja pristiglo 64, odnosno 13 ponuda.
 
Za prvu grupu iz prve faze, naziva „Projekt osobni terapeut“, nadmetanje je moralo biti poništeno iz razloga što niti jedna ponuda nije u potpunosti zadovoljila uvjete natječaja. Drugu grupu - aplikaciju „Prilagođavanje sadržaja slijepim osobama“, dobila je tvrtka Manex. Treća grupa „Informatizacija patronažnih sestara u RH“, pripala je LED Elektronici.
 
Grupe 4, 5, 6, 7 i 8, koje predstavljaju aplikacije „Uzbunjivanje vatrogasaca“, „Praćenje vatrogasnih vozila i osoba na intervencijama“, Lektire na dlanu“, „Simulator za izračun isplativosti biljnih kultura“ i „Total expo – virtualni velesajam“, dobile su slijedom tvrtke: STORM Computers, Raptor, Bulaja naklada, Poslovanje 2 i PARDUS. Nadmetanje za posljednje dvije grupe „Kod za Hrvatsku“ i „Teleradiologija“ je također poništeno.
 
U sklopu druge faze, koju su činile dvije grupe „Dizajn centralnog internetskog mjesta za pristup informacijama iz javne uprave Republike Hrvatske - Središnji državni portal“ i „Razvoj i uspostava sustava za upravljanje sadržajima centralnog internetskog mjesta za pristup informacijama iz javne uprave Republike Hrvatske - Središnji državni portal“, najpovoljnije ponude dao je Globaldizajn.
 
HAKOM nastavlja sa sljedećim fazama realizacije programskih aplikacija iz programa potpora. Završetkom izrade natječajnih dokumentacija pokrenut će se novo javno nadmetanje za preostale odabrane ideje, kao i one čije je nadmetanje moralo biti poništeno.
 
Podsjetimo – Programom potpora za razvoj interneta planira se smanjiti jaz između  područja obuhvaćenih programom i ostalih područja koja imaju veću dostupnost širokopojasnog interneta. Pored toga, Program predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu.
 
Puna lista sa svim projektima u sklopu javnog poziva i dodatnim informacijama dostupna je putem HAKOM-ovih internetskih stranica na adresi:
www.hakom.hr/UserDocsImages/2013/dokumenti/Konacna_Lista_v2_2013.pdf

 
 
                                                                                                         # # #
 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu