e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na međunarodnoj konferenciji Softcom 2013

 VIJEST

Na međunarodnoj konferenciji Softcom 2013, održanoj u Primoštenu od 18. do 20. rujna, predsjednik Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) dr. sc. Dražen Lučić održao je gostujuće predavanje na temu poticanja ulaganja u mreže nove generacije.
 
ZAGREB, 23. rujna 2013. – U Primoštenu je od 18. do 20. rujna održana 21. međunarodna konferencija Softcom, interdisciplinarna međunarodna konferencija na kojoj se predstavljaju znanstveno-stručni radovi iz različitih područja elektroničkih komunikacija, računalnih mreža i softvera. Na konferenciji su kao pozvani gosti predavanje održali pomoćnik ministra uprave za područje e-Hrvatske gospodin Darko Parić s temom IT-a u javnoj upravi i smjernicama za daljnji razvoj te predsjednik Vijeća HAKOM-a dr.sc.Dražen Lučić s temom poticanja ulaganja u mreže nove generacije. Sudjelujući na znanstvenim skupovima poput Softcom-a,  HAKOM nastavlja svoju uspješnu suradnju s predstavnicima akademske zajednice i industrije.
 
Više informacija o samoj konferenciji može se pronaći na poveznici:
 
 http://marjan.fesb.hr/SoftCOM/2013/index.html.
 
 
 
                                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu