e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na međunarodnom simpoziju ELMAR 2013

VIJEST
 
Na međunarodnoj konferenciji ELMAR 2013 održat će se posebna sekcija na kojoj će se predstaviti najnovija znanstvena i stručna postignuća iz područja planiranja i učinkovitog upravljanja radiofrekvencijskim spektrom.
 
ZAGREB, 25. rujna 2013. – U Zadru se po jubilarni 55. put, od 25. do 27. rujna, održava međunarodni simpozij ELMAR. Kao i prošle godine, u program simpozija je uvrštena posebna sekcija o upravljanju radiofrekvencijskim spektrom, čiji je glavni organizator Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).
 
ELMAR (Electronics in Marine) je interdisciplinarni međunarodni skup na kojem se predstavljaju znanstveno-stručni radovi iz različitih područja elektronike, multimedije i elektroničkih komunikacija. Na posebnoj sekciji pod naslovom “Spectrum Engineering“, bit će predstavljeni radovi iz područja upravljanja radiofrekvencijskim spektrom, koji, između ostalog, obuhvaćaju problematiku uporabe, frekvencijskog planiranja i prekogranične koordinacije radiofrekvencijskog spektra te problematiku uvođenja novih tehnologija, uvjeta koegzistencije i zaštite različitih radiokomunikacijskih sustava.
 
Učinkovito upravljanje radiofrekvencijskim spektrom, kao ograničenim prirodnim dobrom, predstavlja vrlo važan aspekt za razvoj i implementaciju novih usluga i tehnologija, za što je u prvom redu odgovoran HAKOM, kao nezavisno nacionalno regulatorno tijelo. Cilj ove posebne sekcije je okupiti predstavnike operatora, industrije i akademske zajednice te predstaviti znanstvene aktivnosti iz ovog područja, s posebnim naglaskom na istraživačke radove vezane za razvoj kognitivnog radija, uvođenje LTE-a, razvoj novih bežičnih, mobilnih i radiodifuzijskih tehnologija, planiranje i uporabu digitalne dividende, itd. Na ovaj način HAKOM nastavlja svoju uspješnu suradnju s predstavnicima akademske zajednice i industrije.
 
Više informacija o samoj konferenciji može se pronaći na poveznici http://www.elmar-zadar.org/2013/.
 
 
                                                                                                   # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu