e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Europska komisija u redovnoj posjeti HAKOM-u

VIJEST
 
Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju HAKOM se pridružio i ostalim europskim nacionalnim regulatorima koje Europska komisija redovno obilazi radi pripreme izvješća o sektoru elektroničkih komunikacija.
 
ZAGREB, 4. veljače 2014. – Predstavnici Europske komisije danas su posjetili HAKOM kako bi prikupili informacije iz Hrvatske radi pripreme godišnjeg izvješća o provedbi regulatornog okvira za sektor elektroničkih komunikacija u Europskoj uniji. Teme sastanka su bile gotovo čitav opseg regulatorovog djelovanja: razvoj tržišta širokopojasnog interneta te mreža pokretnih i nepokretnih komunikacija, regulacija i HAKOM-ove odluke, nacionalni planovi za razvoj širokopojasnog pristupa, upravljanje radiofrekvencijskim spektrom, zaštita korisnika, mrežna neutralnost, univerzalna usluga, pristup mreži i međupovezivanje, elektronička komunikacijska infrastruktura, kao i sam regulator, koji po europskim direktivama mora biti učinkovito ustrojeno nezavisno regulatorno tijelo.
 
Europske direktive iz područja elektroničkih komunikacija u potpunosti su ugrađene u Zakon o elektroničkim komunikacijama još 2011., a sada Hrvatska, zajedno s ostalim članicama, dokazuje da se regulatorni okvir u praksi dosljedno i provodi.
 
  
                                                                                                    # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu