e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Predstavnici rumunjskog regulatora ANCOM-a u posjetu HAKOM-u

VIJEST
 
Predstavnici Rumunjske Nacionalne agencije za upravljanje i regulaciju u komunikacijama (ANCOM) u dvodnevnom su posjetu HAKOM-u radi razmjene iskustava u području zaštite korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga.
 
ZAGREB, 9. travnja 2014. – Predstavnici Rumunjske Nacionalne agencije za upravljanje i regulaciju u komunikacijama (ANCOM) u službenom su dvodnevnom posjetu HAKOM-u, a razlog je razmjena iskustava na području zaštite korisnika te upoznavanja sa radom HAKOM-a.
 
U iduća dva dana stručnjaci HAKOM-a će s rumunjskim kolegama razmijeniti iskustva iz područja zaštite korisnika elektroničkih komunikacija, naročito iz perspektive zakonskih odredbi i najbolje prakse, a glavne teme su: pitanja razvidnosti (transparentnosti) vezana uz usluge s posebnom tarifom, mjerenja kakvoće širokopojasnog pristupa internetu, postavljanje novčanih ograničenja na mjesečne račune, rješavanje sporova između korisnika i operatora te izvansudsko rješavanje sporova.
 
                                                                                                       # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu