e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na prvoj IRG radionici za jačanje institucionalnih kapaciteta u području mreža nove generacije

VIJEST
 
HAKOM sudjeluje na prvoj IRG radionici za jačanje institucionalnih kapaciteta u području mreža nove generacije (NGA i NGN), koja se održava od 14. do 17. travnja u Švicarskoj (Frauenfeld, Warth).
 
ZAGREB, 14. travnja 2014. – Na poziv slovenskog i švicarskog regulatora, organizatora prve IRG radionice za jačanje institucionalnih kapaciteta u području mreža nove generacije (NGA i NGN), koja se održava od 14. do 17. travnja u Fruenfeldu u Švicarskoj, predstavnik HAKOM-a prezentirat će iskustvo HAKOM-a u regulaciji pristupnih mreža nove generacije. S obzirom da buduće regulatorne aktivnosti na području NGA mreža zahtijevaju bolje razumijevanje tehničkih i ekonomskih karakteristika NGA mreža, cilj radionice je kroz predavanja i panel diskusije prenijeti znanje između članica Organizacije nezavisnih regulatora (IRG) vezano uz arhitekturu/topologiju NGA mreža, troškovne/investicijske modele NGA mreže i pitanja tržišnog natjecanja.
 
Radionica je podijeljena u četiri dijela: NGA i NGN arhitektura – teorija i praksa, NGA tehnologije i ekonomski aspekti izgradnje NGA mreža, NGA regulacija i troškovni modeli i Aktualna NGA pitanja i iskustva zemalja članica. HAKOM će u četvrtom dijelu radionice prezentirati regulaciju NGA mreža u RH.
 
Više o Organizaciji nezavisnih regulatora (IRG) može se pronaći na http://www.irg.eu/render.jsp?categoryName=CATEGORY_ROOT&languageId=1.
 
 
                                                                                                         # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu