e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM pomaže Gruziji – stručna savjetovanja državama korisnicama TAIEX-a

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
Stručnjaci HAKOM-a pomažu Gruziji u pripremi novog zakona o poštanskim uslugama.
 
ZAGREB, 3. lipnja 2014. – Opća uprava za proširenje Europske unije, koja provodi TAIEX misije za pružanje kratkoročne tehničke pomoći zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima u primjeni i provedbi zakonodavstva EU, organizirala je suradnju između HAKOM-a i tijela vlasti Gruzije. HAKOM, koji se do punopravnog članstva u Europskoj uniji nalazio u grupi zemalja korisnica pomoći TAIEX-a, odazvao se potrebi Gruzije, i uputio dva stručnjaka u Tbilisi kako bi u trodnevnom posjetu ovoj državi obuhvaćenoj Europskom politikom susjedstva prenijeli iskustva Republike Hrvatske u pripremi zakonske regulative za otvaranje tržišta poštanskih usluga, sukladno poštanskim direktivama EU.
 
Stručnjaci HAKOM-a, Ana Šubat Perković i dr. sc. Marijan Bolarić koji sudjeluju u programu TAIEX iz zemalja članica Europske unije, realizirat će TAIEX misiju početkom lipnja. Misija je ujedno i drugo učešće HAKOM-a u pružanju tehničke pomoći zemljama izvan Europske unije, a dokaz je visokog stupnja povjerenja koje HAKOM uživa izvan državnih granica, pogotovo jer od ulaska Hrvatske u EU nije prošlo niti godina dana.
 
Više informacija o instrumentu TAIEX može se pronaći na poveznici http://ec.europa.eu/enlargement/taiex/index_en.htm
 
                                                                                                      # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu