e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Godišnji program rada i financijski plan HAKOM-a za 2015. na javnoj raspravi

VIJEST
 
Započela je javna rasprava o prijedlozima Godišnjeg programa rada i Godišnjeg financijskog plana HAKOM-a za 2015. Javna rasprava je otvorena za zainteresiranu javnost do 18. kolovoza.
 
ZAGREB, 31. srpnja 2014. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) stavila je na javnu raspravu prijedloge Godišnjeg programa rada i Godišnjeg financijskog plana HAKOM-a za 2015. Prijedlog programa rada sadrži planirane aktivnosti tijekom sljedeće godine, vezane uz tri tržišta u nadležnosti HAKOM-a: elektroničke komunikacije, poštanske usluge i željezničke usluge, kao i aktivnosti jačanja regulatornih kapaciteta. Financijskim planom se osiguravaju novčana sredstva za iduću godinu od naknada s tržišta jer se HAKOM ne financira iz državnog proračuna.
 
Zainteresirana javnost i dionici tržišta elektroničkih komunikacija, pošte i željeznice mogu sudjelovati u javnoj raspravi do 18 kolovoza: 

Godišnji program rada - poveznica
Godišnji financijski plan HAKOM-a za 2015. - poveznica
                                                                                                             
                                                                                                  # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta
 ispiši stranicu