e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Posjet HAKOM-u južnokorejskog Središnjeg ureda za upravljanje radijskim frekvencijama

VIJEST
 
Danas je u posjeti HAKOM-u delegacija južnokorejskog Središnjeg ureda za upravljanje radijskim frekvencijama (CRMO). Cilj posjeta je razmjena iskustava u području upravljanja radiofrekvencijskim spektrom.
 
ZAGREB, 16. rujna 2014. – Delegacija južnokorejskog Središnjeg ureda za upravljanje radijskim frekvencijama (Central Radio Management Office - CRMO) danas je u posjeti Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti (HAKOM). Stručnjaci iz Koreje, koje predvodi ravnateljica gospođa Kim Myoung-Hee, razmijenit će iskustva s HAKOM-ovim stručnjacima u području upravljanja radiofrekvencijskim spektrom, što uključuje frekvencijsko planiranje, kontrolu spektra i izdavanje dozvola. Posjet će se iskoristiti i za pripremu budućeg sporazuma dviju institucija o suradnji na području upravljanja radiofrekvencijskim spektrom te kako bi se korejske kolege upoznale s hrvatskim sustavom za kontrolu i nadzor radijskih frekvencija, koji je u ovom trenutku najsuvremeniji u ovom dijelu Europe.
 
Posjet CRMO-a drugi je posjet delegacija iz Južne Koreje HAKOM-u. Podsjetimo, prije godinu dana HAKOM je posjetila i delegacija Korejske komunikacijske agencije.  
                                
                                                                                                                                    
                                                                                                       # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr/
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu