e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na Infofestu

VIJEST

U Budvi se održava 21. Infofest, međunarodna ICT konferencija, na kojoj sudjeluju i stručnjaci HAKOM-a.
 
ZAGREB, 29. rujna 2014. – od 28. rujna do 4. listopada u Budvi u Crnoj Gori se održava 21.  Infofest, međunarodna konferencija pod nazivom „U susret sveprisutnom mobilnom širokopojasnom pristupu u Europi“, u organizaciji Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore i Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU). Na konferenciji sudjeluju i predstavnici Republike Hrvatske, odnosno HAKOM-a i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. 
 
Stručnjaci HAKOM-a, Marina Ljubić Karanović, Marina Brkljačić, Ana Mijalić i Domagoj Maričić, održat će predavanja o novostima u zakonodavnom procesu EU u području širokopojasnog pristupa putem mreža pokretnih komunikacija, kao i općenito u području elektroničkih komunikacija, s posebnim naglaskom na pitanje mrežne neutralnosti te zaštite prava korisnika. Također će se predstaviti pregled tržišta elektroničkih komunikacija u RH.
 
Više o ovogodišnjem Infofestu može se pronaći na internetskoj poveznici: http://www.infofest.com/
                                                                                                                                    
                                                                                                 # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu