e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na sastancima Radne skupine za telekomunikacije i informacijsko društvo te radne skupine za poštanske usluge

VIJEST

Tema sastanka Radne skupine za telekomunikacije i informacijsko društvo bila je Prijedlog uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o privatnosti i zaštiti osobnih podataka u elektroničkim komunikacijama. Radna skupina zadužena za poštanske usluge raspravljat će na temu Prijedloga uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uslugama prekogranične dostave paketa.
 
 
ZAGREB, 1. ožujka 2017. – U Briselu se u utorak, 28. veljače, održao sastanak Radne skupine za telekomunikacije i informacijsko društvo, a na sastanku je kao predstavnica Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) sudjelovala stručnjakinja za pravne poslove Marina Brkljačić, dipl. iur. Tema sastanka bila je Prijedlog uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o privatnosti i zaštiti osobnih podataka u elektroničkim komunikacijama. Komisija je predstavila predmetnu uredbu koja će zamijeniti Direktivu o obradi osobnih podataka i zaštiti privatnosti u elektroničkim komunikacijama, a primjena se očekuje 28. svibnja 2018.

Također, ove srijede će se u Briselu održati i sastanak Radne skupine zadužene za poštanske usluge, a tema sastanka je Prijedlog uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uslugama prekogranične dostave paketa, koji je Europska komisija objavila u svibnju 2016. te ga uputila u redovnu zakonodavnu proceduru. Prijedlog uredbe donosi se kao jedna od mjera u sklopu Strategije jedinstvenog digitalnog tržišta (DSM), kojom će se pomoći korisnicima usluga i tvrtkama iz EU da iskoriste sve prednosti jedinstvenoga tržišta EU, na način da lakše i pouzdanije kupuju i prodaju robu i usluge putem interneta, uz poboljšanje transparentnosti cijena, uklanjanje prekograničnih prepreka i administrativnih ograničenja, poboljšanje regulatornog nadzora nad prekograničnim prometom paketa te uz mjere za uklanjanje potencijalne nepoštene komercijalne prakse u digitalnom svijetu.

                                                                                             # # #  
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 
 ispiši stranicu