e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na konferenciji o aktualnom stanju željeznice u Hrvatskoj i njezinu mogućem smjeru razvoja

VIJEST

Konferencija na temu „Željeznica – generator rasta? Da ili ne?“ održava se u Zagrebu u organizaciji Saveza za željeznicu.

 
ZAGREB, 9. svibnja 2017. – U prostorijama Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu, ovog utorka, 9. svibnja, u organizaciji Saveza za željeznicu održava se konferencija o aktualnom stanju željeznice u Hrvatskoj i njezinu mogućem smjeru razvoja na temu „Željeznica – generator rasta? Da ili ne?“. Konferencija je organizirana u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom zajednicom županija, uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike.
 
U okviru konferencije bit će održana dva panela, prvi pod nazivom „EU je izabrala željeznicu! A Hrvatska?“, te drugi naziva „Nije 5 do 12, nego je 12 i 10!“. U radu navedenih panela sudjelovat će brojni znanstvenici, predstavnici resornog ministarstva, Sabora i drugih javnih tijela. U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) konferenciji će nazočiti  predsjednik Vijeća HAKOM-a, dr. sc. Dražen Lučić, član Vijeća dr. sc. Nikola Popović, ravnatelj HAKOM-a  mr. sc. Mario Weber i dipl. iur. Dragica Flam, viši stručnjak za pravne poslove.
 
Više informacija može se vidjeti putem poveznice http://szz.hr/konferencija-zeljeznica-generator-rasta-da-ili-ne
 
Zeljeznica1_20170509.JPG
Zeljeznica_20170509.JPG

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu