e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na drugoj ovogodišnjoj Plenarnoj sjednici BEREC-a

VIJEST
 
Na sjednici, koja je održana u Cascaisu, glavne teme bile su daljnja rasprava o reviziji regulatornog okvira za elektroničke komunikacije te o smjernicama koje je BEREC izradio vezano uz implementaciju roaming uredbe koja će stupiti na snagu 15. lipnja ove godine.

ZAGREB, 2. lipnja 2017. – U Cascaisu, Portugal, održana je druga ovogodišnja Plenarna sjednica europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), na kojoj su glavne teme bile daljnja rasprava o reviziji regulatornog okvira za elektroničke komunikacije te o smjernicama koje je BEREC izradio vezano uz implementaciju roaming uredbe koja će stupiti na snagu 15. lipnja 2017. Nastavno na BEREC-ovo mišljenje o prijedlogu Europske komisije o reviziji regulatornog okvira za elektroničke komunikacije, koje je usvojeno u prosincu prošle godine, važnu temu ove Plenarne sjednice, kao i prve Plenarne sjednice održane u Parizu, činila je daljnja rasprava o detaljnoj analizi koju BEREC provodi po svakom pojedinom području koje je obuhvaćeno revizijom regulatornog okvira.

Druga važna tema odnosila se na raspravu o smjernicama koje je BEREC izradio vezano uz implementaciju roaming Uredbe koja će stupiti na snagu 15. lipnja ove godine. Navedene smjernice su usvojene i objavljene. Uzevši u obzir da se od 15. lipnja ove godine uvode razgovori po cijenama nacionalnih poziva (Rome Like at Home - RLAH), regulatori su izmijenili iskustva vezana uz implementaciju roaming regulacije. Od ostalih tema potrebno je izdvojiti prijedlog srednjoročne strategije BEREC-a za razdoblje 2018. – 2020., koja je odobrena za javnu raspravu te detaljnu raspravu o radnom programu BEREC-a za 2018. koji će na idućoj Plenarnoj sjednici biti spreman za javnu raspravu.

Dan prije Plenarne sjednice BEREC-a održan je godišnji summit krovnih tijela u elektroničkim komunikacijama na kojem su se našli predstavnici BEREC-a, europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije, EMERG-a, Europsko-mediteranske grupe regulatora, EaPeReg-a, regulatornih tijela iz zemalja ujedinjenih u program istočnog partnerstva te REGULATEL-a, latinoameričkog krovnog regulatornog tijela.

U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na Plenarnoj sjednici BEREC-a sudjelovali su zamjenik predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), Domagoj Jurjević, dipl. oec., i pomoćnik ravnatelja HAKOM-a Marko Čavlović, dipl. oec.
 
Više informacija može se pronaći putem poveznice http://www.berec.europa.eu/eng/events/berec_events_2017/143-31st-berec-plenary-meetings-in-cascais-portugal-and-berecemergregulateleapereg-summit
 
Berec1-20170602.jpg
Berec2-20170602.jpg
Berec3-20170602.jpg


                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.

 
 ispiši stranicu